Kvinnefotball

October 1, 2021

1.divisjon: Kvartett i front til ferien

Den store forhåndsfavoritten Røa har stø kurs mot retur til Toppserien, men kjenner pusten til Amazon, Åsane og ØHIL i nakken i det 1.divisjon kvinner tar sommerferie.

Geir Nordbyes jenter har samlet sammen 17 av 21 mulige poeng, og sitter med det på tabelltoppen frem serierunde 8. Den spilles først helgen 7.-8. august. Før det står 1. runde av NM på programmet 4.august.

I den siste runden før oppholdet ble Mia Huse forskjellen på lagene på Aka Arena. Nadia Pinto var servitøren med knappe 20 minutter igjen, da hjemmelagets sisteskanse Margaux Lægred måtte se seg slått for første og eneste gang i kampen. Hønefoss var svært nær scoring to ganger før pause. Dessverre for Silje Bekkåsen Nyhagen traff den siste avslutningen metallet så det sang på Hønefoss, mens en Røa-forsvarer fikk beinet ballen unna på vei mot det tomme målet før det. Det ble en sliteseier for Røa, mens Hønefoss tar ferie med sine 7 poeng på femteplass.

Det er kun to poeng over nedrykk i en serie fire lag kjemper om opprykk, mens resten sliter som best for å holde seg unna de to plassene som gir direkte nedrykk.

Trio i utfordrerposisjon

Amazon Grimstad tok en sterk 1-0-seier borte mot KIL/Hemne, og det resultatet har blitt Grimstad-jentene sin spesialitet under vårsesongen. Etter 0-3-åpningstapet borte mot Røa har Steinar Pedersens jenter tatt fem seire i de seks kampene. Alle fem med et måls margin, og fire av dem altså 1-0. På Hemne Sparebank Arena serverte lagets toppscorer Kari Johnston Marina Jensen etter knappe halve timen spilt. Spissens andre mål for sesongen ble som mot Fløya det eneste i kampen.

For trener Pedersen ble kampen dramatisk allerede under oppvarming, der lagets eneste keeper for dagen fikk en vridning i kneet. Med Kristin Rage ute måtte utespiller Mari Storli gjøre målvakt-jobben i 90 minutter. Det gikk prikkfritt i noe som skildres som en gedigen lagseier.

KIL/Hemne har en hengekamp til gode mot Medkila, men er foreløpig tabelljumbo inn i sommerpausen.

Etter et poeng på de tre første rundene, derav stykke 0-4 i serieåpninga på Hønefoss, har Åsane reist seg mesterlig med fire strake seire. Denne gang ble Fart et nummer for små på eget kunstgress. Sunnmøringen Katarina Dybvik Sunde sendte gjestene i ledelsen ni minutter etter pause, der spissen ikke gjorde noen feil alene med keeper. Ingvild Høvring punkterte kampen i sluttminuttene etter litt fram og tilbake etter et hjørnespark. Muligens var det regnet som fikk fart på Åsane? Da kom i alle fall målene på siste bortetur før ferien. Fart er dermed fortsatt under nedrykksstreken.

Mørkt i nord

Begge laga fra nord fikk en nedtur med seg inn i sommerpausen.

I Harstad tok Øvrevoll Hosle ledelsen etter 16 minutter ved Joshualyn Reeves, men måtte se Mirjam Mjåseth utligne for Medkila bare to minutter senere. Ellen Halseth ble matchvinner for Bærum-jentene tidlig i andre omgang, som dermed gav ØHIL en perfekt oppfølger til Hønefoss-seieren nest sist.

Fløya som blir TIL2020 ved årsskiftet fikk tre baller i sekken av Grei hjemme i Nordens paradis. På Fløya arena var det Synne Christiansen som sendte gjestene i føringen rett før pause. 24-åringen var også sist på ballen bare små minutt etter pause.  Christiansen spilte Toppserie-fotball for Kolbotn sist sesong, og er nå toppscorer i 1.divisjon med fem mål etter syv runder. Celine Karstensen satte punktum for et velspillende Oslo-lag i nord.