Lukk søk

Kvinnefotball

October 1, 2021

Toppserien: Kolbotn tok sin første - VIF og RBK uten tap før toppkampen

Kolbotn vant bunnoppgjøret mot Arna Bjørnar, mens Vålerenga og Rosenborg begge har radet opp 6 strake seire før de møtes i Oslo søndag.

Det var enveiskjøring fra start til mål på Koteng Arena, men samtidig en bonansa i sjansesløseri, som holdt på å koste Rosenborg dyrt hjemme mot Klepp. Helene Brochs sitt stjernetreff 10 minutter før full tid fra 20 meter skrått på RBK-buret, holdt på å bli en skikkelig party-killer i den sjette serierunden. Sara Kanutte Fornes fikk sin debut fra start, ettersom Steinar Lein valgte å spare Lisa-Marie Karlseng Utland i det tette kampprogrammet Toppserien nå er inne i. Det betalte seg rett før pause med hjemmeledelse mot et hardtkjempende Klepp-mannskap. RBK lot seg ikke senke av granatsjokket utligningen til 1-1 var, og gikk rett i angrep. Innbytter Emilie Lein fikk æren av å bli matchvinner i en kamp der Rosenborg misbrukte en haug med hjørnespark og dødballer, og ikke fikk hull på gjestene i etablert spill utover måla.

Den sjette strake seieren på like mange kamper gir toppkamp på Intility Arena søndag, der vertskapet Vålerenga kommer inn i like bra poengflyt som trønderne.

Vålerenga gjorde kort prosess med Stabæk i enveiskjøringen på Nadderud. Toppscorer Synne Jensen åpnet festen med sitt åttende Toppserie-mål for sesongen. Rett før pause stanget Dejana Stefanovic inn 2-0, men det stoppet ikke med serberens kontante avslutning. Elise Thorsnes tok over showet de siste 45, og sogningen leverte sitt første hattrick i VIF-drakta. 32-åringen tre tette etter pause, sørget for at Vålerenga har scoret 25 kasser på sine første seks kamper.

Det skal også nevnes at de tre nevnte VIF-målscorere alle er å finne blant de fem mestscorende i Toppserien etter seks runder.

Stabæk på sin side skal prøve å stå i mot et tungt revansjesugent LSK, som etter fire strake seire har fått to skudd for baugen mot topplagene. Til det oppgjøret er også landslagsmålvakt Cecilie Fiskerstrand spilleklar etter overgangen fra Brighton.

Første for Kolbotn

I motsatt ende av tabellen flyttet Kolbotn opp fra kjelleren etter å ha tatt sin første seier for sesongen. Forskjellen på lagene i en jevnspilt affære var Nathalie Jørgensens kjempetreff fra 16 meter kvarteret før slutt. Hennes første Toppserie-mål betalte ut de tre første Kolbotn-poengene for sesongen, og sendte Arna Bjørnar ned på jumboplass.

-Fotballen er merkelig. Dette var ingen kanonkamp fra vår side, men idag tar vi poeng. Andre kamper har vi vært betydelig bedre, men ikke fått uttelling. Uansett, dette var en arbeidsseier, og en viktig sådan. Det er korte avstander på tabellen, og et par seiere gir store utslag. Vi er utrolig glade for seieren igår, og det viser at så lenge vi holder tett bakover, vil det bli mye poeng fremover, sier Kolbotn-trener Aleksander Olsen til lagets hjemmeside.

Han kan tenke bortekamp mot Lyn lørdag på Kringsjå. Der har hjemmelaget kommet hjem med alle tre poengene i kofferten, til tross for fantastisk spill fra Avaldsnes-keeper Victoria Esson. Sisteskansen hindret Oslo-jentene i å vinne stort, for det ble med Anna Nerland Aahjems scoring i det 84. minutt. Dermed ble det med oppturen mot Kolbotn for Avaldsnes, som fortsatt kun står med de tre poengene før lørdagens viktige kamp i bunnen borte mot Arna Bjørnar.

På Stemmemyren leverte Sandviken årsbeste i nedsablingen av LSK. Det tok fyr direkte fra start, da Lisa Fjeldstad Naalsund sendte hjemmelaget i ledelsen. Dog svarte LSK direkte med en nydelig utligning fra Nora Eide Lie. Da svarte Sandviken med festfotball, og banens ener Ingrid Ryland dro opp to scoringer av hatten før pause. Fire mål totalt til pause kunne fort ha vært flere scoringer i en omgang med tverrliggertreff og flere solide angrep med marginale avslutninger utenfor mål. Etter pause roet det seg noe ned, og vertene kontrollerte inn mot tre poeng. Dermed ble det med headingen til Ingrid Marie Spord.

Dermed revansjerte Sandviken poengtapet mot Arna Bjørnar direkte, og plasserer seg to poeng bak tetduoen på tabellen. Søndag venter tur til Jæren og Klepp står på motsatt banehalvdel.