October 1, 2021

Toppserien: Mistet landslagsprofil - svarte med festfotball

Vilde Bø Rise er klar for en ny utenlandsk klubb, mens lagvenninnene i Sandviken viser tidlige gulltakter i Toppserien. Her er serierunde 4.

Landslagsspiller Vilde Bøe Risa takket for seg etter tre kamper med Sandviken i årets Toppserie. Hun er klar for en ny utenlandsk klubb, som vil bli offentliggjort neste måned. Det kommer ikke som noen overraskelse at Bøe Risa forsvinner til utlandet. Allerede i vinter var profilen i samtaler med Manchester United, og begge parter var nok klar over at kontrakten skrevet i april ut sesongen, kunne bli av langt kortere varighet.

Dermed var ikke 25-åringen med i den fjerde serierunden, der Sandviken herjet med Lyn hjemme på Stemmemyren i kalas-seieren. I første kamp etter landslagspausen banket hjemmelaget fem baller i nota. Elisabeth Terland satte den første etter to minutter, før Lisa Naalsund fulgte opp 10 minutter senere. Maria Brochmann la på til 3-0 og Vilde Hasund nummer fire i det knappe halve timen var rundet. Terland er Sandvikens toppscorer i Toppserien, og avsluttet ballet med nummer 5 etter hvilen. Hennes femte mål på fire serierunder.

Kun Emilie Haavi har flere fulltreffere.

Fire strake

29-åringen scoret like godt fire og var nest sist på det femte målet til LSK i 5-1-seieren borte mot Klepp. Marie-Yasmine D'Anjou yppet for vertene på Jæren med si utligning etter 13 minutter, men "birdsa" var nådeløse med siste kasse fra Mimmi Löfwenius i sluttminuttene.

LSK kvinner har også signert en gammel gullgrossist i landslagskeeper Cecilie Fiskerstrand, som vender hjem fra Brighton og England. Sunnmøringen er klar for innsats i gult fra 1. juli av.

-Det er utrolig gøy å være tilbake i LSK Kvinner. Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang. Jeg vet det er en veldig fin og profesjonell gjeng, som jeg ser frem til å bli enda bedre kjent med, og jobbe sammen med, sier Cecilie Fiskerstrand til klubbens hjemmeside.

Sandviken og LSK kvinner er to av fire lag med full pott i Toppserien etter fire serierunder.

Vålerenga-lokomotivet ruller videre, men måtte vente i 70 minutter på første fulltreffer hjemme mot Arna Bjørnar. Det måtte islandsk sisu til på Valle for å roe nervene fra det som lenge lignet til å kunne utvikle seg til en nesten-ulykke. Ingibjørg Sigurdardottir og Amanda Andradottir sikret alle tre poeng.

Rosenborg fikk som fjorårets the double-vinner trøbbel i sin kamp mot Avaldsnes, der trønderne måtte slite mer for seieren enn i de tre første serierundene. Et lavtliggende og kompakt Avaldsnes gjorde livet surt for RBK, og igjen var det Lisa-Marie Karlseng Utland som fant nettmaskene for trønderne. Nordlendingen har dermed scoret i samtlige fire serierunder.

Første seier

Tre lag står med motsatt rekke i raden etter fire serierunder, der Kolbotn, Avaldsnes og Arna Bjørnar har tapt fire av fire.

Den første seieren for sesongen hentet Stabæk seg på Sofiemyr, der Melissa Bjånesøy sendte gjestene i front etter bare 6 minutter. Maiken Bjørndalen doblet ledelsen etter 66 minutters spill, før Ingrid Kvernvolden skapte ny spenning i kampen med sin redusering for Kolbotn. Stabæk rodde de tre poengene i land, og kan dermed se fram mot lørdagens naboduell mot Lyn.

Serierunde 5 tyvstarter forøvrig fredag med Arna Bjørnar hjemme mot Sandviken i noe som lukter kuler og krutt.