Lukk søk

Kvinnefotball

October 1, 2021

Toppserien: Sandviken til topps etter seier mot RBK

Sandviken inntok tabelltoppen til fotballferien etter solide 2-0 borte mot Rosenborg i Toppserien for kvinner.

Forhåndsfavoritten Sandviken sitter på tabelltopp inn til sommerferien etter å ha beseiret Rosenborg 2-0 på Koteng arena. Etter en målløs første omgang var det en innbytter og et stjernetreff som skulle senke trønderne på eget kunstgress. Sandviken-trener Alexander Straus satte inn Maria Brochmann i forkant av et hjørnespark 66 minutter inn i den 9.serierundens godbit. Innbytteren stanget gjestene i ledelsen, og det var en gamechanger i toppkampen som gav ny serieleder til ferien. Ingrid Spord punkterte kampen fem minutter før full tid med et stjernetreff i krysset.

Dermed topper Sandviken tabellen et poeng foran RBK etter halvspilt serie. Lagene i Toppserien tar nå pause til 7.august. Tapet var samtidig punktum for RBKs 31 kamper lange rekke uten nederlag.

Formlagene fra vest

Rosenborg og Sandviken fikk en gavepakke i midtuken, da LSK og Vålerenga spilte uavgjort. Lillestrøm ledet kampen helt til sluttminuttene etter et mål fra Mimmi Løfwenius før pause. Celin Bizet Ildhusøy utlignet med øreflippen i sin siste kamp for VIF, og berget dermed det ene poenget for sist sesongs the double-vinner.

Sandviken har bare avgitt poeng i en av ni kamper før ferien. Det var mot Bergens-nabo Arna Bjørnar, som radet opp sin tredje strake seier i 3-1 hjemme mot Lyn. Den svenske formspissen Mia Jalkerud sendte Arna-Bjørnar i front med sitt femte mål for sesongen, men Lyn fikk hjelp av et selvmål til å utligne rett etter pause. Arna Bjørnar sikret seg dog alle poengene gjennom mål fra Miljana Ivanovic og Tora Ose. Dermed så er Arna-Bjørnar best of the rest bak den soleklare topp4-gruppa. Det er dog kun fem poeng til Stabæk på nedrykksplass.

Kolbotn tok sin tredje seier på de fire siste kampene, da Klepp ble slått 3-0 hjemme på Sofiemyr. Elina Hegg og Sara Hørte sendte hjemmelaget i front til pause, mens innbytter Johanne Fridlund satte punktum med 3-0 etter åtte minutter på bana.

Avaldsnes måtte vente til overtida før det ene poenget ble berget hjemme mot tabelljumbo Stabæk. Sist sesongs suverene vinner av 1.divisjon med seier i 17 av 18 kamper, fikk ingen stor opptur etter tre stykke nederlag inn mot den siste serierunden før ferien. Det så lyst ut helt til den hjemvendte Tysklands-proffen Karina Sævik dundret av fra 30 meter på overtid. Skuddet smalt i tverrligger, og på returen var innbytter Kristina Svandal framme og satte ballen enkelt i mål. Kun to poeng skiller Avaldsnes på 7. plass og Stabæk på sisteplass. Den som gir direkte nedrykk.