Bitre rivaler fant sammen i Kristiansund: - Skal bygge en robust klubb for framtiden
Først sto Kristiansund FK og Clausenengen FK bak samarbeidssuksessen Kristiansund BK - nå har de blitt én stor breddeklubb; Fotballklubben Clausenengen Kristiansund.
Foto med tillatelse: Fotballklubben Clausenengen Kristiansund
Forvirret? Med en logo som kan gi assosiasjoner til Bayern München og med forkortelsen «FCK» er det allerede internasjonalt snitt over Fotballklubben Clausenengen Kristiansund.
- Klubben heter altså ikke F.C. København, F*CK, CFK, KFK, Clausenengen fra eller i Kristiansund. Klubben vår heter Fotballklubben Clausenengen Kristiansund. I det daglige og i de fleste sammenhenger blir det gjerne FCK, slik vi før har omtalt CFK og KFK, melder Fotballklubben Clausenengen Kristiansund på sin Facebook-side.
200 års historie og bitter rivalisering gjennom generasjoner ble fra 1. januar én og samme klubb med rundt 700 medlemmer.
- Bakgrunnen for samarbeidet og sammenslåingen er først og fremst at det ikke er grunnlag for å drive to fotballklubber i samme nedslagsfelt, hvor det bor stadig færre barn og unge, og at vi sammen kan gi et bedre tilbud enn hver for oss, skriver FCK.
Dannet KBK
Det begynner å bli noen år siden, men Kristiansund FK har en fortid på øverste nivå i norsk fotball. Rivalen Clausenengen kom aldri lenger enn nivå to, men er nok likevel mest kjent av de to takket være ryktet som en enorm talentfabrikk og ikke minst Ole Gunnar Solskjær.
Et samarbeid har vært diskutert med jevne mellomrom siden 70-tallet.
I 2003 kom man et lite stykke på veien da de to rivalene ble enige om å samle seniorsatsingen i overbygningsklubben Kristiansund Ballklubb etter initiativ og pengestøtte fra Nordmøre Sparebank.
KBK er i dag en frittstående klubb som er tilbake på øverste nivå etter den dramatiske kvalifiseringen mot Vålerenga.
Og fra 1. januar gikk KBK og CFK sammen i Fotballklubben Clausenengen Kristiansund. Etter rundt 50 år med diskusjoner og krangling, ble klubbens medlemmer enige om at sammenslåing var den beste løsningen med rødt, hvitt og blått som draktfarger.
Seniorlag i 4. divisjon
FCK blir først og fremst en stor breddeklubb for barn og unge på Gomalandet, Kirkelandet og Innlandet, men skal også stille seniorlag i 4. divisjon.
Klubben vil disponere anlegg som Nordmøre Stadion, Nordvesthall1, KFK-banen, KFK-hallen og Idrettsplassen.
- Vi skal ha sportslig suksess, som den beste breddeklubben i Nordmøre og Romsdal Fotballkrets, melder FCK.
Hva så med KBKs posisjon?
- Styret i KBK er opptatt av at klubben skal framstå som samlende og representativ for hele Nordmøre, og mener at det derfor ikke er riktig at KBK-navnet er knyttet til et samarbeidsprosjekt bestående av to klubber, har daglig leder Kjetil Thorsen uttalt til Tidens Krav.