Lavere divisjoner

June 3, 2024

Kun Hønefoss med full pott - 18 strake på AKA Arena

23. oktober 2022 var sist Hønefoss gikk av AKA Arena uten tre poeng.

- Gutta vant sin attende strake kamp på rad på AKA Arena i Norsk Tipping-ligaen. Det ble en kamp der vi er glade for de tre poengene vi får, skriver Hønefoss på sine Facebook-sider.

Hønefoss vant 13 av 13 kamper på eget kunstgress forrige sesong mens Ulfstind, FFK 2, Bodø/Glimt 2, Elverum og Innstranda er slått i 2024.

Sist HBK avga poeng på Hønefoss var siste serierunde høsten 2022 da Florø vant 4-1.

Søndagens 3-2-seier over Innstranda betyr også at Hønefoss nå er de eneste herrelaget i de fire øverste divisjonene som ikke har avgitt poeng denne sesongen.

Sliteseier

Mange tenkte nok at storfavorittene fra Hønefoss styrte mot nok en storseier da Hugo Svensson nikket inn 1-0 allerede etter fem minutter søndag, men Adrian Disco Skindlo utnyttet en feilpasning og utliget for gjestene fra Bodø.

Svensson og August Randers sørget for 3-1-ledelse til pause, og det holdt til tre nye poeng selv om Innstranda faktisk vant andre omgang 1-0.

Den store opprykksfavoritten har vunnet åtte av åtte kamper og topper 3. divisjon avdeling 6 foran Skjervøy som også tapte hjemme mot Elverum tidligere søndag.

Med én kamp mindre spilt begynner det å se meget hyggelig ut for Gunnar Halle og HBK-gjengen som møter Sprint-Jeløy borte lørdag.

Pors-smell

Pors var før helgen det andre laget som sto med full pott i de fire øverste divisjonene, men serielederen fra Porsgrunn avga overraskende poeng hjemme mot Sola.

Hjemmelaget så ut til å ha grei kontroll med 2-0-ledelse halvveis, men gjestene scoret fire på rappen etter pause. Sola ledet også med to mål på overtid før Stefan Mladenovic sikret ett Pors-poeng med to straffemål!

Fire lag fra Hordaland skiller seg ut i 3. divisjon avdeling 1, men kun Sandviken står uten tap så langt med sine 7-2-0. Pors står uten tap i avdeling 2 og Nordstrand i avdeling 3.