Lukk søk

PostNord-ligaen

July 5, 2024

Lager ny OBOS Supercup: - Vi er godt i gang

Skeid vant den første utgaven av OBOS Supercup og har allerede startet planleggingen av vinterturneringen i 2025 med støtte fra Grorud og boligbyggelaget.

Foto med tillatelse: Anders Vindegg

13 lag fra 2. og 3. divisjon takket ja til å delta i nyvinningen forrige sesong som ble til for å gjøre «verdens lengste sesongoppkjøring» litt mer interessant.

Skeid og Grorud står bak turneringen med støtte fra OBOS. Sammen stilte de krav til arrangementene, Direktesport sendte de fleste kampene og cupen fikk også sin egen podkast og X-konto!

Etter suksessen på første forsøk varsler Skeid allerede nå at ønsker å videreføre vinterturneringen også i 2025.

- Vi er godt i gang med å planlegge for OBOS Supercup 2.0 i 2025. Vi ønsker å være tidlig ute med dette slik at det blir enklere å planlegge sesongoppkjøringen sin i god tid, melder Daniel H. Strand, daglig leder i Skeid, i en pressemelding.

To puljer

Arrangøren har allerede undersøkt interessen for å være med i utgave nummer to av cupen og ser for seg å ha et tentativt oppsett klart allerede i august.

Planen er igjen å gjennomføre med to puljer a seks lag delt opp etter nivå, men dette avgjøres av hvor mange klubber som ønsker å delta.

Første spillehelg for 2025-cupen er planlagt 8. og 9. februar med finalehelg 22. og 23. mars. Kampoppsettet skal være klart i november dersom alt går som planlagt.

Det justeres noe på opplegget basert på erfaringene fra debutåret. Det blir ingen semifinaler mens første- og andreplassen går rett til finale. Turneringen komprimeres ned til seks helger som gir noe mer frihet for klubbene.

Skeid-seier

Arrangøren Skeid vant den første utgaven av OBOS Supercup i mars da de slo naboklubben Frigg i finalen og sikret seg den store pokalen og en fin pengepremie.

Oppgjøret var en reprise på NM-finalene fra 1965 der det måtte tre kamper til for å kåre en vinner, som svært få kanskje husker.

Skeid slo Oppsal etter ekstraomganger i den ene semifinalen mens Frigg fra 3. divisjon tok seg av Eidsvold Turn i den andre og fikk også turneringens toppscorer i Håkon Vold Krohg.

Unggutten fikk et spesiallaget trofé som bevis på den fine prestasjonen etter finalen i Vallhall.